Einar Skavlan

(1882–1954)
Norsk pressemann, litteratur- og teaterkritiker, teaterleder. Gift med Grete Skavlan. Engasjerte seg i kulturdebatten, bla.a. i spørsmålet om Gustav Vigelands utvidede planer for fonteneanlegget (Vigelandsparken). Utga bl.a. bok om Knut hamsun og Gunnar Heiberg. Venn med sistnevnte.

Brev fra Einar Skavlan til Edvard Munch

I det digitale arkivet finnes det 1 brev fra denne avsenderen. – Hvis lenkene nedenfor er aktive, er brevene publisert.

Munchmuseet, MM K 1062.   Brev. Datert 12.08.1[???]. 
«Mange takk for lånet av avis- utklippet. De husker kanskje at De gav mig lov å bruke Hamsun- raderingen i den nye utgaven av min biografi, hvis jeg kunde finde den – og nu står den der på side 182. Det er vist i min bok, den tyske avisen har hentet både billedet og stoffet. Er det ubeskjedent av mig å be om lov til å sende Dem boken? Så ser De ialfall billedet.» 

Einar Skavlan er omtalt i følgende tekster

Munchmuseet, MM K 557.   Brev fra Tulla Larsen. Datert 09.1899. Se s. 3
«Ja tak skal du ha – det er jo snilt af dig at si at jeg ikke er værst med den raderingen osv – men du skjønner nok jeg kan ikke tro det selv – forresten har jeg flittig malet deroppe – og skal nok fortsette naar du opmuntrer mig – Jeg blir foreløbig her – uf vi har saa mange gjæster – svoger Skavlan – og mange andre – jeg rømmer fra huset. Var Nørregaards ikke hos dig – Jeg skal derop idag – Jeg glæder mig forfærdelig til at se dig igjen – men du skriver vel før – ?»